Pravidla
1. Akce se bude konat 28.6. 2025 v pivovaru Garp (Brigádnická 735, 294 01 Bakov nad Jizerou). Areál pro přípravu jednotlivých stanovišť bude otevřen od 10:00 hod.
2. Úkolem soutěžících je připravit co nejlepší guláš, z libovolného masa v kotlíku na otevřeném ohni. Soutěžní tým musí uvařit guláš na místě. Soutěžící nesou veškerá rizika spojená s přípravou a prodejem guláše, a provozem stanoviště.
3. Soutěžící nesmí svým stanovištěm propagovat politické strany. Propagace spolků a jiných neziskových subjektů či aktivit, zboží, firmy a jiné je povolena. Pořadatel si však vyhrazuje právo na posouzení a případnou úpravu rozsahu propagace.
4. Soutěžit se bude zvlášť o cenu poroty a zvlášť o cenu návštěvníků. Porota bude 4-5ti členná, bude hodnotit chutnost guláše. Návštěvníci budou moci hodnotit zakoupenými žetony (1 Ks 50,- Kč). Mohou hodnotit nejenom chutnost guláše, ale i celkovou image týmu a čistotu na pracovišti.
4. Hodnocení: pořadí určí porota prostým součtem přidělených bodů jednotlivými porotci; hodnotí se libovolně ve škále 1-10 bodů pro každý vzorek samostatně. Nejvyšší dosažený součet bodů vítězí.
5. Kapacita soutěže je stanovena na 10 týmů, rozhoduje úhrada startovného, počet členů není nijak omezen.
6. Startovné je stanoveno na 900 Kč / tým. Startovné se při neúčasti týmu nevrací.
7. Minimální množství masa je 3 kg. Maso se nesmí předem krájet, vše se krájí na místě po odstartování, včetně cibule. Vývar může být připravený dopředu.
8. Pořadatel zajistí: přístup k tekoucí pitné vodě, pracovní prostory pro soutěžní týmy, jednorázové nádobí, ubrousky, dřevo a ohniště.
9. Soutěžící zajistí: Sekeru, kotlík nebo hrnec pro přípravu guláše, trojnožku, suroviny, pečivo, pracovní nářadí a náčiní případnou dekoraci na výzdobu stanoviště.
10. Oheň si každý tým rozdělává sám křesadlem, po odstartování.
11. Start soutěže bude ve 12:00 hod, areál bude otevřený od 10:00 hod. Časový limit od startu je 5 hod, poté bude následovat hodnocení porotou.
12. Každý tým musí udržovat pořádek a čistotu svého pracoviště a svého okolí.
13. Každý tým je povinen si po sobě vše řádně uklidit.
14. Guláš mohou týmy rozdávat nebo prodávat – záleží na rozhodnutí týmu.
15. Pořadatelem akce je Jakub Fiedler, IČO: 05035058
16. Pořadatel si vyhrazuje právo na změnu.